„Непознатите имат най-хубавите бонбони” - най-странно заглавие на книга
„Непознатите имат най-хубавите бонбони” - най-странно заглавие на книга / снимка: sxc.hu

„Непознатите имат най-хубавите бонбони” спечели британската награда „Диаграма” за най-странно заглавие на книга, съобщи АП.

Заглавието на книгата от Маргарет Мепс Шулте победи останалите финалисти, сред които „Напреднало изследване върху паважа” и „Да се разведеш с истинска вещица: За неверниците и хората, които са свикнали да ги обичат”.

Шулте, която в книгата си е описала срещите си с хора, с които се запознала по време на пътуванията из САЩ, заяви, че заглавието означава, че „непознати могат да ни дадат подаръци, ако имаме достатъчно време да разговаряме с тях”. Носителят на наградата се определя чрез гласуване на читатели в сайта bookseller.com.

Наградата „Диаграма” е учредена през 1978 г. и за първи път е присъдена на книгата „Протоколи от втората международна среща, посветена на голите мишки”.

През годините е печелена от книгите със заглавията „Радостта на пилетата”, „Мадам в ролята на предприемач - мениджмънт на проституцията в домашни условия”, „Последен шанс в любовта - любовни романси в терминален стадий”, „Оралният садизъм и личността на вегетарианеца”, „Наръчник за безопасност на лесбийските садомазохистични практики”, „Повторна употреба на старите гробове” и др.

Източник: БТА