Цветанов: Важно е да спечелим местните избори на първи тур
Цветанов: Важно е да спечелим местните избори на първи тур / снимка: Dariknews.bg, Пловдив

На първо място ГЕРБ трябва да повтори успехите си в районите в Пловдив и общините в България, а кмет на Пловдив отново да е Иван Тотев. За мен е много важно не само участието ни в местните избори, но първи тур да бъде успешен и да няма втори.

Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов при посещението си в Пловдив за откриването на Европейски информационен център.

Администрацията на община Пловдив е много активна и колкото по-малко време губим за избори, толкова повече ще имаме възможност да направим политики за местните хора и Пловдив с всяка изминала година да се превръща в още по-хубав европейски град, обясни Цветанов.

По думите му една от причините за откриването на Европейския информационен център са предстоящите местни избори. Очаква се кметовете на областните градове да посетят Брюксел и да бъдат приети от европейските лидери, за да могат да се подготвят за предстоящите местни избори.

Новооткритият информационен офис ще изгради връзка между Европейския парламент, Националния парламент и местната власт и в него гражданите ще имат възможността да се информират за дейността на институциите, обясни Цветанов.