Жените страдат от гинекологични заболявания, заради мъжете
Жените страдат от гинекологични заболявания, заради мъжете / снимка, natalia.bg

В 90 на сто от случаите гинекологичните заболявания при жените се дължали на силния пол. Най-често обидата от мъжете била основа на този вид болести. От друга страна изместването на ролята на жената като нежния пол, водела до разрив в отношенията й с половинката. Това твърди Шухрух Норбеков, син на основателя на Института за самовъзстановяване на човека - Мирзакарим Норбеков.
Той пристигна в Бургас, за да открие новата здравна учебна година за курсисти по Системата на Норбеков, но и за да остане да живее в града.
Според Норбеков - син, основните причини за заболяванията са емоциите - гняв, страх, обида, срам, ненавист.
"Емоциите не водят до заболяването. Те просто поставят бариера на нашата имунна система. След това тя трябва да се бори с всичко. В тялото няма информация за минало и бъдеще. За него има само понятие - настояще", допълва психологът.
Но има и друг вид болест - отхвърлянето на най-важната клетка в обществото - семейството. То крепи ценностите, които пък са здраве за духа и тялото. За пример Норбеков - син дава една от Божиите заповеди: "Почитай майка си и баща си, за да живееш дълго!"