75 свободни работни места обявиха в Червен бряг
75 свободни работни места обявиха в Червен бряг / tribunanews

На 12 март 2015 г. Дирекция „Бюро по труда" - Червен бряг организира ежегодната Трудова борса. Тя бе продължение на наложената практика от Агенцията по заетостта, която до миналата година финансираше трудовите борси по проект „Да успеем заедно".

"Успешното посредничество на Дирекция „Бюро по труда" между работодатели и безработни лица, ни мотивира да продължим тази инициатива във времето със собствени сили", подчерта при откриването директорът на ДБТ, г-жа Бойка Янчева. През миналата година в двете общини, обслужвани от ДБТ, по програми за заетост по Националния план за действие и по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" са започнали работа 594 души- 425 от Община Червен бряг и 169 в Община Кнежа, допълни още г-жа Янчева.

Участие в борсата взеха 69 безработни лица и 23 фирми от региона, осъществяващи дейност в областта на ресторантьорството, шивашката промишленост, селското стопанство, търговията, услугите, производство на строителни материали, производство на закуски и хлебопроизводство.

От тях 14 обявиха общо 75 работни места. Предложени бяха позиции за шивачи, сервитьори, готвачи, пекари, баничари, месачи, работници в горското и селското стопанство, шофьори на тежкотоварни автомобили, водачи на селскостопански машини, шофьори на автобуси, автомонтьор, икономист-счетоводител, продавач-консултанти, работници за обслужване на бензиностанция/газстанция и една позиция за управител.

Най-голям брой работни места обявиха от шивашката фирма „Рувес строй" ЕООД -Червен бряг, „Колендро" ЕООД - Кнежа, „Еко Агро Инвест" ЕООД - Кнежа и „Агро Сървиз" ЕООД от гр. Кнежа.

Представители на 9 фирми не обявиха работни места, но осъществиха контакти с кандидатите, с оглед бъдещи потребности от работна ръка.