Монтана получи дарение от немска баронеса
Монтана получи дарение от немска баронеса / Петя Димитрова

ТИР от Малтийския орден с дарения за Монтана, събрани от немска баронеса с български произход, достави оборудване за детска градина и дрехи за социални домове.

Хладилник, фризер, оборудване и посуда за детска кухня, мебели, матраци, шкафчета, столчета и играчки за 40 деца получи целодневна детска градина №3 „Буратино” в областния град. Инвалидни, детски колички и  дрехи ще бъдат дарени на социални заведения за деца и възрастни в региона, а легло за повиване на бебета ще отиде в неонатологията на монтанската болница.

Монтана получи дарение от немска баронеса
netinfo

В детското заведение в Монтана баронеса Рени фон Бехтолсхайм беше посрещната от народния представител доц. Борислав Великов, с чието съдействие дарението идва именно в Монтана, от кмета Златко Живков и от развълнувания персонал, деца и родители.Дарените вещи са от затворена детска градина в Мюнхен. Български доброволци от православната църква и българското училище там помагали за товаренето на камиона.

Благородничката работи във фармацевтични компании, занимава се с клинично изследване на лекарства и в този смисъл е „колега” и бизнес партньор на доц. Великов. Член е на Малтийския орден - организация, отговаряща за разпределение на помощи.

Баронеса Рени фон Бехтолсхайм е българка, родена е в Хасково, повече от 30 години е омъжена за немски благородник и живее в Мюнхен, Германия.

Днес тя се разплака, когато децата пяха и рецитираха на родната й реч. Тя обясни, че винаги си остава българка, че децата и внуците й, родени в Германия, също знаят отлично български език.

Монтана получи дарение от немска баронеса
netinfo