Баба Марта в кухнята: Интересни ястия в бяло и червено
Баба Марта в кухнята: Интересни ястия в бяло и червено / Thinkstock/Getty Images

Цветовете оказват своето влияние не само върху модните тенденции, върху дизайна на автомобили и техника, но и върху кулинарната индустрия. Според психолозите червеният цвят е един от най-предпочитаните от готвачите, защото стимулира апетита. Белият пък е най-подходящ за декоративни схеми в чиниите. По случай мартенските празници, някои от най-известните готвачи, подбраха пет вкусни ястия, аранжирани в червено и бяло.

Тарталети с ягоди или малини

Тартелетите са едни от най-изисканите и добре изглеждащи десерти. Могат да бъдат намерени както в най-скъпите ресторанти, така и на по-достъпни места за хранене. Тарталетата се приготвя от изпечено тесто, а мартенското предложение на сладкарите е да бъде запълнена с пухкав бял крем и декорирана със сочни червени ягоди или малини.

Пълнен белтък с червен хайвер

Когато говорим за предястия, изборът е огромен. Мартенското предложение е пълнен яйчен белтък с червен хайвер. Става бързо и лесно, а и е изискано и вкусно.

Паста с доматен сос и сирене

Пастата е една от най-обичаните храни за малки и големи. Може да бъде приготвена с всичко, което ви е под ръка. А всяка една домакиня има в хладилника си доматено пюре и сирене. Изберете бяла паста, направете доматен сос и поръсете с хубаво бяло сирене. Поднесете в голяма бяла чиния.

Белени домати с крема сирене

Салатите са подходящи и за обяд и за вечеря. Те задължително трябва да присъстват на трапезата. Засищат и са изключително полезни. За мартенската трапеза поднесете белени домати с крема сирене. Изглежда добре и е много вкусно.

Бял ориз с чери домати

За основно ястие може да сервирате бял ориз, запечен с чери домати и овкусен с розмарин и други интересни подправки. Това също е едно лесно, бързо и вкусно ястие, с което ще впечатлите вашите гости.

И накрая: подберете бял сервиз с червени орнаменти и сервирайте, съветват от foodpanda.