Времето днес: топло, но облачно
Времето днес: топло, но облачно / Darik News, архив

Времето ще остане сравнително топло за началото на месеца. Облачността ще е променлива, често значителна, до вечерта без валежи.

В сутрешните часове в низините ще има и локални мъгли, но още преди обяд ще се разсеят. Вятърът през деня в по-голямата част от страната ще е западен, предимно слаб.

През нощта с преминаващ от запад на изток атмосферен фронт ще настъпи временно усилване, ще има и краткотрайни превалявания. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните стойности ще са между 2° и 7°, максималните - от 11° до 16°. За района на Хасково от 1 до 17 градуса, с променлива облачност.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното, започвайки да се повишава от вечерта.

Във вторник ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, по-значителна сутринта, когато все още на места ще има и слаби превалявания от дъжд, а по-късно ще намалее до слънчево време. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат.

През нощта срещу сряда вятърът чувствително ще отслабне, но от запад отново ще започне заоблачаване. В сряда ще е без валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg