Как да оцелеем при масово нашествие на зомбита
Как да оцелеем при масово нашествие на зомбита / Thinkstock/Getty Images

Учени от Корнелския университет в САЩ са разиграли математически модели, при който проличали най-добрите техники за оцеляване при масово нашествие на зомбита, пише безплатният в. "Метро".

Според автора на проучването Алекс Алеми не е препоръчително да се крием по сградите, въоръжени с бухалки, както това става в много хорър филми. Разбиването на черепите на живите мъртъвци няма да даде добър резултат. Най-добри шансове за оцеляване предлагали слабо населението райони извън градовете, особено планинските. Учените използвали симулации с реалната карта на САЩ с 300-милионно население и с техники за моделиране на истински епидемии.

СНИМКИ: В безмилостна битка с "немъртвите"

Ако зомбитата нападнат слабо населени зони, динамиката на нашествието им ще спадне, както и тяхната заразност. Така възпроизвеждането на зомбитата силно ще се намали. Но гражданите е хубаво да се снабдят с белезници и зашеметяващи оръжия. Закупуването на предпазен костюм срещу ебола също било добра идея, както и изолирането на цели семейства в отдалечени местности.

Специални инструктори обучават желаещите как да убиват "живите мъртви".

Доброто екипиране срещу зомбита можело да бъде от полза и срещу други бедствия, като урагани, пандемии, земетресения и терористични атаки.

Източник: БТА