В Италия посрещнаха с шеги заплахите за джихадистки поход срещу Рим
В Италия посрещнаха с шеги заплахите за джихадистки поход срещу Рим / Thinkstock/Getty Images

В интернет акаунти, свързани с джихадистите от "Ислямска държава", бяха отправени заплахи срещу Италия, след като тя заяви, че иска да играе роля в стабилизирането на Либия. Италианците обаче отвърнаха на заплахите с подигравки, съобщават вестниците "Стампа", "Либерасион" и "Дейли телеграф".

Поддръжници на ИД в Либия заплашиха, че ще предизвикат "имигрантски потоп" в Италия. "Идваме в Рим", заканиха се те. В един акаунт се появи колаж с джихадист, вперил поглед в римския Колизеум. В други постове италианците са наречени кучета-пазачи на арабските страни и към тях е отправено предупреждение, че ако се намесят в Либия, това ще възпламени цялото Средиземно море. Джихадист, представящ се като Абу Абдула Британи, дори обеща, че хомосексуалистите ще бъдат хвърляни от ислямистите от наклонената кула в Пиза. Но в тази заплаха името Пиза беше сбъркано с думата пица и това отприщи вълната от подигравки от страна на италианците. Подигравките се отправят в Туитър под същия хаштаг, в който бяха отправени заплахите срещу Италия. Сред подигравателните коментари са такива, в които на джихадистите се дават съвети как да избегнат пословичните задръствания в италианската столица. Един от съветите е да дойдат между 1 и 5 часа през нощта, защото само тогава ще успеят да влязат в Рим, защото тогава трафикът намалява.

Препоръчва се джихадистите да не идват с влак, защото влаковете в Италия винаги закъснявали. В друга шеговита забележка се припомня, че Пиза не е в Рим. Шеговит коментар предупреждава джихадистите колко страшни са италианските баби. Майтапчия препоръчва на джихадистите да опитат италианската шунка и някои от най-добрите италиански вина.

На онези джихадисти, които ще пътуват до Рим по море, се препоръчва да не наемат за капитан Франческо Скетино, капитана на злощастния круизен кораб "Коста Конкордия", който се вряза в скала край бреговете на тосканския остров Джилио. На ислямистите се препоръчва и да не идват до Рим през Алпите на слонове подобно на Атила, защото римляните вече знаят този номер и няма да се хванат.

Мнима кандидат джихадистка пък пита за съвет авторите на заплахите към Рим какви слънчеви очила да си вземе за пътуването до италианската столица и дори показа снимка на два модела, между които се колебае.

Източник: БТА