Екшън в София заради психичноболен мъж
Екшън в София заради психичноболен мъж / снимка: Dariknews.bg, архив

Цяла нощ психичноболен мъж остана барикадиран в дома си, районът беше отцепен, а един полицай - ранен. По близките витрини и автомобили в квартал „Подуяне”има щети.

Барикадиралият се Константин Ляков е на 38 години. От 10 години е с диагноза параноидна шизофрения, но близките му казват, че рядко пиел хапчетата си, съобщава Нова телевизия.

Екшънът приключи без пострадали. Полицаят, уцелен от Константин Ляков, всъщност е ранен леко и след прегледа се е върнал на дежурство.

Оказа се, че Константин Ляков всъщност е син на бивш депутат от СДС - Панайот Ляков. Драмата започва малко след 19.00 ч. в събота. Константин Ляков излиза, за да разходи кучето си, но внезапно губи контрол.

Свидетели разказват, че в тъмното мъжът започнал да чупи колите по улицата и каквото му попадне с нещо като дървен прът. Съседите се обаждат на 112. Около 21.00 ч. идва полиция. Мъжът се разгневява още повече, прибира се и се барикадира.

От СДВР обясняват, че натрупал легла, гардероби и други вещи, за да затрудни влизането на полицаите. От терасата Константин изправя всички на нокти. Започва да хвърля предмети. Цяла нощ опитите на полиция и психолози да накарат мъжа да излезе удрят на камък.

След няколко часа затишие, по обяд, видимо ядосан, Константи изхвърли и кучето си през балкона. А малко след това униформените го склониха да излезе.

Мъжът живее сам. Родителите му са извън София. Какво отключва агресията - не се знае.

Източник: Novanews.bg