Пожарникари реагираха на шест инцидента през денонощието
Пожарникари реагираха на шест инцидента през денонощието / http://pbzn-gabrovo.net/

Дърво, паднало на главния път Габрово - Севлиево снощи, е затруднило движението в отсечката до Техномаркет. Към 20:29 ч. екип от пожарникари го отстранил.

Малко преди това огнеборците потушили пожар в апартамент на ул. "Петър берон" в Габрово. Унищожено е домашно имущество и са опушени 50 кв.м. стени. Спасен е апартаментът. Причина за пожара са от горящи сажди в непочистен комин, от които се  запалват гардероб и тапети.

Другите произшествия, ликвидирани с намесата на пожарникарите през денонощието:

В 15:56 часа е получено съобщение за пожар в комин в жилищен блок, намиращ се на ул. „Петър Берон” в гр. Габрово. При пожара няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е непочистен комин.

В 12:20 часа е поискано съдействие за отдимяване на помещения в жилищен блок, намиращ се на ул. „Тота Венкова” в гр. Габрово. При ликвидирането на произшествието са участвали 1 аварийно-спасителен автомобил и 2 - ма спасители от Група „Спасителнa дейност”.

В 12:05 часа е получено съобщение за пожар в комин в жилищен блок, намиращ се на ул. „Тота Венкова” в Габрово. На 31 януари в 02:06 часа е получено съобщение за пожар в комин в къща, намиращa се на ул. „Въстаническа” в Габрово. При пожара няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е непочистен комин.