Парите не ни дават щастие, правят ни по-малко тъжни
Парите не ни дават щастие, правят ни по-малко тъжни / Thinkstock/Getty Images

Учени доказаха, че парите не могат да ни дадат щастие, но с положителност ни правят по-малко тъжни, пише в. "Дейли мирър".

Изследователски екип, воден от психолога Костадин Кушлев, изследвал връзката между притежаването на парични знаци и тъгата. Той анализирал метаданни на 12 291 граждани на САЩ, получени по време на преброяване на населението. От него станало видно, че парите могат да ни помогнат в "мениджмънта" на нашето нещастие.

По-високите доходи не правят хората по-щастливи, установил екипът. Но пък за сметка на това тези, които ги имат, се чувстват тъжни много по-рядко. Поради тази причина богатите хора са много по-малко стресирани. Безпаричието не ги навежда на тъжни мисли.

Парите помагат и да се справим с неприятните ситуации в живота. Те ни насърчават да гледаме на бъдещето, без да се притесняваме, тъй като могат да ни послужат като "спасителен пояс". Това също избавя от стреса. А какво прави хората щастливи? Според предишни изследвания това са на първо място доброто здраве, семейството и приятелите, пише вестникът.

Източник: БТА