Критики към Мишел Обама, не покрила главата си в Саудитска Арабия
Критики към Мишел Обама, не покрила главата си в Саудитска Арабия / БГНЕС

Първата дама на САЩ Мишел Обама нарушила етикета на Саудитска Арабия при пристигането със съпруга си Барак Обама. Американски медии и потребители на социалните мрежи разкритикуваха първата дама, защото нарушила правилата на ислямския етикет и не покрила главата си с кърпа при посещението си в Рияд.

Потребителите на Twitter реагирали негативно на липсата на кърпа по време на срещата с краля на Саудитска Арабия. Въпреки факта, че Мишел носела строго официално облекло, хората в кралството коментирали в мрежата, че първата дама е доста "нескромна", съобщава американското издание "Политико".

В Саудитска Арабия дрескодът повелява на обществени места жените да носят черни дрехи, а главата да е покрита. Местните жители разкритикували първата дама, защото покривала главата си в джамия в Индонезия, но не и в Рияд.

Видеото от срещата на Барак Обама и крал Салман било разпространено в социалните мрежи, но Мишел Обама била "размазана". Журналистите, които обърнали внимание на неясното изображение, предполагат, че саудитската телевизия умишлено го е замъглила, но от посолството на кралството в САЩ отрекоха това.

Репортери, отразяващи посещението на Обама съпругата му, забелязали и друго нарушение. Те обърнали внимание на това, че кралят се здрависал с първата дама, а ислямът строго забранява мъж да докосва друга жена.

Източник: БГНЕС