Времето
Времето / netinfo

Валежите в повечето места ще спрат, най-късно - в източните райони. Облачността ще се задържи значителна с временни разкъсвания над Югозападна България. Максималните температури ще са предимно от 1 до 6 градуса.

В планините ще е облачно, по билата - мъгливо. До обяд на места ще превалява сняг, след пладне ще е почти без валежи. Вятърът ще е до умерен, от север, по високите части - от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 2, на 2000 м - около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и ще превалява дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури няма да се променят съществено и ще са около 3-4 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб. Облачността временно ще намалее, но впоследствие отново ще се увеличи, без валежи. Температурите ще започнат да се повишават.

В петък ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, по-чувствително в Източна България. Температурите там ще се повишат още.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg