Компания предлага безоблачно време за деня на сватбата
Компания предлага безоблачно време за деня на сватбата / Thinkstock/Getty Images

Ако искате денят на венчавката ви да не бъде помрачен от проливен дъжд, може да заложите на компанията "Оливърс травъл", която срещу 100 хиляди британски лири ще ви осигури слънчево време, пише в."Метро".

Фирмата разполага с опитни метеоролози и "ловци на облаци", които ги третират със специални препарати, за да ги разсеят преди указания ден. "Оливърс травъл" притежава специални самолети, които летят над облаците и ги обсипват с частици сребърен йодид. Парата се кондензира около тях и пада под формата на дъжд. След като облакът бива премахнат по този начин, идва хубавото време, в което да прозвучи маршът на Менделсон.

Процесът започва една седмица преди сватбата, за да няма неприятни изненади. Ръководителят на компанията Оливър Бос предлага услугата във Франция, но в скоро време може да я разпространи и във Великобритания.

Облаци се третират с препарати още от 40-те години на миналия век. Технологията бе използвана на Олимпиадата в Пекин, на концерт на Пол Маккартни и по време на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, припомня изданието.

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън в снимки

Източник: БТА