Продават любовното гнездо на Доди ал Файед и принцеса Даяна във Франция
Продават любовното гнездо на Доди ал Файед и принцеса Даяна във Франция / снимка: Guliver/Getty Images

Имението на Доди ал Файед, приятел на принцеса Даяна, се продава за 70 млн. британски лири или за 104,9 млн. долара, съобщи в. „Дейли мейл”.

В имението, разположено във френския гр. Сен Тропе, има вила с 30 стаи. То е известно с това, че именно там през юли 1997 г. започва връзката на принцеса Даяна и Доди ал Файед. Недалеч от вилата малко преди смъртта на двамата в автомобилна катастрофа е направена първата фотография, с която връзката им става обществено достояние.

Интериорът на вилата, изградена през 70-те години на 18 в., е запазен на практика без промени от времето на смъртта на собственика й. В брошурата, която рекламира имението, е запечатан великолепният вид на вилата, обкръжена от разкошна градина.

В зданието има девет спални, пет бани, голяма зала, две кухни, детска стая за игра, басейн и тераса. Освен това към имението има плажна къща с девет спални, открит и закрит басейн, нощен клуб с кино и бар, зала за тренировки и сауна.

На територията на имението има пристан за яхти, където често е можела а се види яхтата на Ал Файед, площадка за хеликоптери. Освен това в имението има и къща за гости с четири стаи, в която е отсядала принцеса Даяна със синовете си, принцовете Уилям и Хари.

Принцеса Дияна и Доди ал Файед загиват в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Парижки съд установява, че отговорността за катастрофата е на шофьора, който е карал автомобила в нетрезво състояние, а също на папараците, следили колата на принцесата.

Източник: БТА