Иван Тотев: Чака ни кратка година и много работа
Иван Тотев: Чака ни кратка година и много работа / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив
Иван Тотев : Чака ни кратка година и много работа
77141
Иван Тотев : Чака ни кратка година и много работа
  • Иван Тотев : Чака ни кратка година и много работа

2015-та година ще бъде много кратка, заради предстоящите кметски избори, и в същото време изключително натоварена. Това заяви в ефира на Дарик радио кметът на Пловдив Иван Тотев.

През следващата година за първи път ще започне работа по изграждането на Южен обходен колектор и техническото проектиране за коритото на река Марица.

„Изграждането на колектора ще бъде едно скъпо начинание, но реализирането му е от изключително значение“, смята Тотев. „Той ще даде възможност за разширяване на града и приобщаване на съседни населени места“, допълни още кметът.

Той бе категоричен, че който и да управлява града, от следващия мандат трябва да започне сериозно да мисли за сливане на общините „Родопи“ и „Марица“ с Пловдив.

Очаква се в следващите няколко години, с реализирането на проекти като Южен обходен колектор, места като „Терзиите“, „Остромила“ и „Беломорски“ да се превърнат в елитни квартали.

Пловдивският кмет очаква до средата на 2015-та година да бъде завършена зала „Колодрум“ и да бъде открита с мача на националния отбор по волейбол. Догодина ще се работи и по втория Гребен канал, Цар-Симеоновата градина, Транспортния проект, площад „Централен“, Небет тепе и зоологическата градина.

Цялото интервю с Иван Тотев чуйте в прикачения звуков файл