Елтън Джон и партньорът му Дейвид Фърниш сключиха брак в имението им
Елтън Джон и партньорът му Дейвид Фърниш сключиха брак в имението им / снимка: БГНЕС, архив

Поп легендата Елтън Джон и неговият дългогодишен партньор Дейвид Фърниш официално превърнаха гражданския им съюз в брак, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Церемонията се състоя точно девет години, след като двамата влязоха в гражданско партньорство. Елтън Джон и Дейвид Фърниш можаха да сключат брак съобразно новите закони, които бяха приети в Англия по-рано тази година.

На пищното тържество в имението на двойката в Уиндзор, недалече от двореца на английската кралица, дойдоха Дейвид и Виктория Бекъм и техните деца, предаде Франс прес. Сред гостите беше актьорът Хю Грант, появил се с Ферари, бившата му приятелка, актрисата и модел Елизабет Хърли, певецът Ед Шийран, както и звездното семейство Ози и Шарън Озбърн.

След церемонията Елтън Джон качи в интернет снимки от тържеството.

Една от тях е направена от сина на гей двойката Закари, който е на 4 годинки, и на нея се виждат младоженците в гръб, държащи се за ръка и при тях е застанал другият син на двойката, двугодишният Илайджа. Двете деца на двойката са родени от сурогатна майка, припомня Франс прес.

На втора снимка от церемонията, качена от Елтън Джон в мрежата, младоженците в костюми и черни вратовръзки и с черни очила разменят брачни обети.

На трета снимка се вижда какво е било менюто на сватбеното тържество, а именно - супа от диви гъби и трюфели, телешки солен пай, торта със заливка от горещ шоколад, шампанско розе и френско бяло вино Пюий-Фюме.

Източник: БТА