Цветанов: Лазаров може да бъде най-много шеф на районно управление
Цветанов: Лазаров може да бъде най-много шеф на районно управление / снимка: БГНЕС, архив

„Светлозар Лазаров, Владимир Писанчев, Цветлин Йовчев бяха грешни назначения. А има толкова големите професионалисти. Ако аз бях министър, Лазаров можеше да бъде шеф на районно управление най-много". Това обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Люба Кулезич в Нова тв. Tой припомни провала на акцията в Лясковец и други гафове на главния сектар на МВР.

Той обясни, че целта на промените в закона за МВР е не смяна на личностите, а да се оправи системата. Можехме да сменим Писанчев бързо, ако това ни беше целта, каза Цветанов.

Никой не искаше да има ефективност в борбата срещу организираната престъпност, затова прехвърлиха ГДБОП в ДАНС. Да припомня в началото на 2009 г. спирането на отвличанията, които тормозеха страната, заловените наркотици. Направиха ги хора професионалисти, които работеха в системата на МВР, подчерта Цветанов, като не пропусна да спомене Станимир Флоров и други професионалисти, които са били изтикани от системата от предишното управление.