Мъж загина, а друг е ранен при катастрофа по пътя Русе-Бяла
Мъж загина, а друг е ранен при катастрофа по пътя Русе-Бяла / снимка: Dariknews.bg, архив

Един мъж загина, а друг е ранен при тежка катастрофа по пътя Русе-Бяла. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град. Инцидентът е станал малко след 10.00 часа край разклона за село Тръстеник. Лек автомобил с германска регистрация пътувал към Русе, когато навлязъл в насрещното платно за движение и се блъснал в тежкотоварен камион със софийска регистрация.

На мястото веднага са пристигнали екипи на Спешна помощ, на полицията и на противопожарната служба. Наложило се е лекият автомобил да бъде разрязан, за да бъдат извадени двамата мъже от него. По пътя за болницата единият от пострадалите - на 41 години от Силистра, е починал от тежките си наранявания, въпреки усилията на лекарите.

От Спешна помощ обясниха, че другият мъж, който е на 40 години, е с комоцио и е настанен в болницата за изследвания и лечение. Той е в сравнително стабилно състояние. Движението в района на катастрофата се регулира от полицейски екипи, като превозните средства се пренасочват по обходен маршрут.

Това е пореден тежък инцидент по пътя Русе-Бяла, който русенци наричат "път-убиец". Полицейската статистика показва, че от началото на годината до края на септември по него са станали 164 катастрофи с трима убити и 37 ранени. В края на октомври при друг инцидент по същия път загинаха трима младежи от Троян.

Източник: БТА