Коледният базар заработи
Коледният базар заработи / netinfo

Откриха Коледния базар на площад "Георги Измирлиев"  в Благоевград.

В благотворителната къщичка пред сградата на Общината се продават сувенири, картички, плетива и картини. Артикулите са изработени в Коледната работилница на община Благоевград с участието на Станка Желева и стотици деца.

Изложени са изделия на възпитаници на Младежки дом, Център по изкуствата, Обединен детски комплекс, СОУИЧЕ, Изложбени зали и Комплекс за социални  услуги за възрастни с увреждания към община Благоевград. Всички те са обединени от благотворителната инициатива "Един град за едно дете. Благоевград за Мишо".

Средствата, събрани от многобройните прояви, ще бъдат преведени за лечението и пълното възстановяване на ученика от НХГ „Св св. Кирил и Методий” Михаил Николов, който пострада при нелеп инцидент през изминалото лято. Базарът ще остане отворен до вторник.

Коледният базар заработи
netinfo


Даренията за лечението на Михаил Николов се събират и в специални кутии, поставени в във фоайето на община Благоевград, Културно- информационния център, магазини и книжарници.

Продължава и инициативата „Картичка за Мишо”. Поздравителните картички са на цена от 1.50 лв. и се предлагат в Културно-информационен център – Благоевград.  Приходите от тях също ще бъдат използвани за лечението на Мишо.

Кампанията се провежда в навечерието на светлите коледни празници, които ни правят по-добри, по-съпричастни, празници, по време на които се случват чудеса.