Коледно предложение: Уикенд за двама в Русенската опера
Коледно предложение: Уикенд за двама в Русенската опера / dariknews, архив

Ако още не сте решили как да прекарате своите почивни дни, Държавна опера-Русе предлага неповторим уикенд за двама в Операта!

На цената на един билет:

-   Можете да посетите камерния концерт на солистите на Русенската опера, който ще се състои днес от 18.00 часа и солистичния рецитал на сопраното Елена Баръмова на 21 декември, неделя, от 16.30 часа в Оперното фоайе на Държавна опера-Русе.

-   По Ваш избор – можете да посетите заедно с приятел, колега, близък един от двата концерта.

В събота солистите Даниела Караиванова, Елена Баръмова, Андреана Николова и Момчил Миланов са подготвили една романтична вечер с избрани песни, романси и арии от български и руски композитори. Съпровод на пиано Божена Петрова. Ще прозвучат ария на Борис Михаил от „Лето 893” на Парашкев Хаджиев, ария на хан Крум от едноименната опера на Александър Йосифов и „Леле Яно” от Георги Златев-Черкин в изпълнение на Момчил Миланов. Даниела Караиванова ще изпълни „Нани ми, нани  Дамянчо” от Любомир Пипков, ария на Зорница от операта „Луд гидия” на Парашкев Хаджиев и „Здесь Хорошо” от Сергей Рахманинов. Мецосопраното Андреана Николова е избрала прелестната песен на Георги Златев-Черкин „Синеоката”, романс на Полина от операта „Дама Пика” на Чайковски и ария на Инес от операта „Почивка в Арко Ирис” на Александър Йосифов. Елена Баръмова ще се присъедини с изпълнение на „Месечинко лю, грейливка” от Димитър Петков и творби на Парашкев Хаджиев: песента„Бре, Стояне” и ария на Мария Десислава от едноименната опера.

В неделя Елена Баръмова ще изнесе самостоятелен рецитал с богата програма, която включва нетипични за нейния оперен репертоар песни, арии, евъргрийни, популярни арии от мюзикли. Певицата ще изпълни ария на Графинята  от „Сватбата на Фигаро” и ария на Донна Елвира от операта „Дон Жуан” на Моцарт, ария на Лаурета от „Джани Скики” на Пучини, ария на Катерина Измайлова от едноименната опера на Шостакович, както и ария на Оскар от операта „Бал с маски” от Верди. Във втората част на концерта ще представи песни от Парашкев Хаджиев и Добри Христов, руски романси „Полюбила я” и „Очи черные”, италианската канцонета „Испанката”, популярните Moon river, Summertime, Hello Dolly….На рояла ще й акомпанира Наталия Радославова.

Предварителна продажба на билети

Каса Опера: понеделник – петък 09:00-20:00ч. , тел: 082825037

Каса Филхармония: вторник – четвъртък 16:30-19:30 и петък 14:30-19:30,

тел: 082/825031;  0878218685

Билетна каса на Канев център в Русенски университет тел. 0878 488 802

www.ruseopera. com