Дядо Коледа идва в Русе на колело
Дядо Коледа идва в Русе на колело / dariknews, архив

“Коледа на колела” за четвърта поредна година ще ознаменува пристигането на добрия старец. Този път неговата обиколка ще включи 5 български града където джуджета с колелета и всички празнуващи ще могат да покарат с дядото. Колелото не е само за хубавото време! С този призив преди три години сдружение “ВелоРусе” посрещна Дядо Коледа с група зимни велосипедисти в Русе. За Коледа 2014 г. обаче с присъщото си вълшебство любимият изпълнител на желания ще се появи едновременно в София, Шумен, Разград, Варна, Бургас и Русе, защото е открил, че подаръците бързо и лесно може да достави с колело.

Всички велосипедисти, малки и големи, са добре дошли на коледното каране да си пожелаят все хубави неща лично на Дядо Коледа и да получат късметче от неговите велоджуджета. Събитието е за тези чиито колела не спят зимен сън и преборват студеното и снежно време с велосипеди. В Русе коледното каране се организира от сдружение Вело Русе. Шествието ще започне днес от 10:45 на площад Свобода пред Община Русе с вече обичайното посрещане с чай и домашни вкусотии.

Очаква се всички участници с украсени колела и в традиционните за празника одежди да подрънкат звънци из центъра на града.Преоблечени като еленчета, снежанки и дядо Коледовци велосипедистите ще обикалят пешеходната зона в събота и ще раздават лакомства на децата, а ако са слушали и на техните родители :)! Шествието ще се придвижва с близка до пешеходната скорост в пешеходната зона на Русе, отчитайки предимството на пешеходците.

Пътят на движение на шествието е със следния маршрут:

● Сборен пунк пл. Свобода;

● ул. Александровска в посока Младежки парк; велосипедна алея в Младеж