Без промяна в състоянието на пострадалите при взрива в Мъглиж
Без промяна в състоянието на пострадалите при взрива в Мъглиж / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Пострадалите при вчерашния взрив в частен завод в Мъглиж продължават да се борят за живота си, съобщава Нова телевизия. Един човек загина при инцидента, а четирима души пострадаха, две жени - с 30 и със 70 % изгаряния, се борят за живота си. След като им беше оказана първа помощ в болницата в Стара Загора, те бяха транспортирани в "Пирогов". Настанени са в реанимацията на клиниката по изгаряния.

Фирмата, в която се случи инцидентът, е специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия. Инцидентът стана в цех, който се намира в западната част на Мъглиж, в безопасна близост до цеха на завод „Арсенал" в града. Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допусна, че става дума за грешка в технологичния процес, но не се ангажира с конкретно становище преди заключенията на експертите. Националната следствена служба поема случая.

По данни на областния управител Георги Ранов заводът е проверяван през октомври и ноември и не са били установени нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работниците. От "Главна инспекция по труда" потвърдиха това и уточниха, че при проверката през ноември е констатирано, че дадените предписания за нарушенията, открити месец по-рано, са изпълнени в срок.

Източник: NovaNews.bg