Състезателят по мотокрос Любомир Васев е Спортист на Дупница за 2014 г.
Състезателят по мотокрос Любомир Васев е Спортист на Дупница за 2014 г. / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Любомир Васев бе обявен за Спортист на годината в Дупница, по време на официалната церемонията по награждаване на спортистите за 2014-та година. Състезателят по мотокрос спечели тази година източно-европейското първенство по мотокрос за младежи и за мъже, като преди два дни бе определен от европейската федерация по мотокрос за годишен победител в два класа за Европа. Любомир Васев е балкански шампион по мотокрос за младежи и за мъже, както и носител на множество медали от национални и младежки състезания.

Специален гост на Спортист на Дупница бе Кубрат Пулев.

Състезателят по мотокрос Любомир Васев е Спортист на Дупница за 2014 г.
netinfo

Волейболистът на Марек Юнион Ивкони и националния отбор на България -Мартин Божилов бе класиран на второ място . Божилов стана за трети път шампион с местния волейболен отбор. Той е участник в Шампионска лига, национален състезател, както и участник във финалите за световната лига и на световното първенство. На трето място бе избран Теодор Георгиев, състезател по таекуондо на СК „Гладиатор", републикански шампион на България при мъжете, с най-високо място в Европейската ранг-листа от българските състезатели. Теодор Георгиев е с множество награди от български и международни състезания.
На символичното четвърто място се нареждат спортистите Цветелина Спасова-шахмат, Методи Китанов-ловна стрелба, Кирил Пеянски-бейзбол, Виктория Блатска-софтбол, Димо Димов-силов трибой, Магда Димитрова-бадминтон и Милен Лахчев -капитан на футболен клуб Марек. В категорията мениджър на годината, за втора поредна година призовото място разделят Иво Паргов от футболен клуб Марек и Людмил Найденов от волейболен клуб Марек Юнион Ивкони. Наградата за треньор на годината при индивидуалните спортове бе връчена на Христо Михалчев от СК „Гладиатор", а в колективните спортове приза получи Найден Найденов-треньор на Марек Юнион Ивкони. Волейболният отбор взе наградата и за отбор на 2014-та година.
Специални награди в днешната церемония получиха Кирил Милов и Миглена Селишка, които са родени в Дупница, но от години се състезават за други отбори. Милов е световен шампион по борба за младежи и вицеолимпийски шампион за младежи, с отбора на Левски -София. Милена Селишка е вицесветовна шампионка по борба за девойки и републиканска шампионка. Специална награда взеха и двукратния световен шампион за ветерани по таекуондо- Евгени Тодоров, както и Любомир Ганчев- носител на множество награди по тенис на маса. Сред наградените бе и Доброслав Радев -носител на световна купа в Унгария по кик-бокс. С приз за цялостен принос към развитието на спорта в Дупница и отбелязването на 15-сет годишен юбилей начело на волейболния отбор е Ивайло Константинов.
Специална награда получи още юношата на футболен клуб Марек- Васил Николов, който тази година намери огромна сума пари и със съдействието на полицията успя да я върне на нейния собственик.Сред получилите специални награди е и Радослава Ганозова от Актавис, за цялостната й подкрепа към детско-юношеския футбол в Дупница. По време на днешната церемония бяха връчени още 86 награди на младите таланти от всички видове спорт в града.