Съветниците от БСП подариха червени колички- играчки от немска марка на децата в МОБАЛ
Съветниците от БСП подариха червени колички- играчки от немска марка на децата в МОБАЛ / снимка: Пресцентър - БСП

Зам.-председателят на Великотърновския общински съвет и член на БСП Петко Тюфекчиев беше гост на коледното тържество на детското отделение на МОБАЛ „Д-р Ст.Черкезов“. В обновената занималня на отделението децата посрещнаха Дядо Коледа и останалите гости на тържеството. „Пожелавам да бъдете здрави, щастливи и благодарение на Коледното чудо в светлия ден да няма нито едно дете в отделението, всички да сте вкъщи и да празнувате с близките си. Нека следващата година бъде по-радостна и успешна за всички“, обърна се общинският съветник към малчуганите и родителите им.

Петко Тюфекчиев зарадва болните деца с подаръка, който направи за тях – малка червена количка. На вчерашната общинска сесия  шестимата съветници от БСП получиха подарък от председателя на ОбС – макети на колички от известна немска марка, жест срещу искането им за прозрачност при закупуването на нови автомобили от Община Велико Търново.

„Ние нямаме възможност да направим такива скъпи подаръци, затова се надявам Председателят един ден да подари и на вас истински автомобил. Дотогава ще ви предоставим нашите играчки - да се забавлявате с тях“, каза Тюфекчиев. Преди началото на тържеството групата на съветниците от БСП направи дарение – нови столове за Детското отделение.

В началото на седмицата дарение за детското отделение направи и народният представител от „БСП лява България“ Мариана Бояджиева, която откликна на нуждата от сушилня и с лични средства я осигури за отделението.