Петев пред Гонг: Имаме бляскаво бъдеще, лягам и ставам с тази идея
Петев пред Гонг: Имаме бляскаво бъдеще, лягам и ставам с тази идея / снимка: БГНЕС
Петев пред Гонг: Имаме бляскаво бъдеще, лягам и ставам с тази идея
77078
Петев пред Гонг: Имаме бляскаво бъдеще, лягам и ставам с тази идея
  • Петев пред Гонг: Имаме бляскаво бъдеще, лягам и ставам с тази идея

Новият селекционер на родния национален отбор по футбол Ивайло Петев е оптимист за бъдещето на „трикольорите”. Пред Спортно шоу „Гонг” назначеният преди дни специалист повдигна завесата за част от амбициите си, които се опират върху готовността на клубове и футболисти да служат на каузата на представителния ни тим.

Петев обеща, че ще работи за обединението, без което е немислимо да се върнем на голямата международна сцена, а в същото време не скри радостта си от факта, че първият му мач начело на отбора ще бъде срещу световна сила като Италия.

„За всеки отбор е чест да води националния отбор. Това е голямо предизвикателство за мен, готов съм да вложа всичките си сила и енергия, за да може този тим да успее”.

„Не е добре, че няма дати за контроли до мача с Италия, но в това време ще направим всичко възможно - ако не направим лагер през февруари - футболистите да се гледат на живо, за да имам по-добра представа за тяхното състояние. Ще видим дали ще успеем да направим лагер или не”.

„Да, определено националният отбор има полза от силни Левски и ЦСКА. Знаете във времето колко футболисти са дали двата отбора, така че в името на националния отбор трябва да са силни. Това важи и за другите клубове, които трябва да развиват българските футболисти по начин, по който да стигнат едно по-добро ниво”.

„Не съм гледал последния ни мач срещу Малта, гледах срещите с Хърватия и Норвегия. Лошото е, че в тях допуснахме загуби. Това е лошото. Имам си мое мнение за представянето на отбора, но не искам да го казвам на този етап”.

„Едно от нещата, върху които ще работим за напред, е разпознаваемостта на отбора. Този тим е на България и трябва да обединим сили. Ние трябва преди всичко да вярваме в това нещо, че може да се получи. Не бива да витае този негативизъм, който се наблюдава в последно време. Той е с оглед на постигнатите резултати. Надявам се, че това нещо е в миналото и ни очаква бляскаво бъдеще. Аз с тази идея лягам и ставам”.

„Щастлив съм, че започвам срещу Италия. Ако можех да избирам между Малта и Италия, щях да избера Италия. Това е един отбор, с който трябва да премерим сили и да направим така, че да изглеждаме убедително, да играем, да радваме хората, които не се съмнявам, че ще напълнят стадиона”.

„Ще говоря от днешна дата какво предстои - за мен е много важен младежкият национален отбор и утре ще ходя да гледам контролата със Славия. Това са бъдещите футболисти на България, на А националния отбор. За мен това е от голяма полза. Аз трябва да знам състоянието на всеки един повикан при мъжете и младежите”.

„Вижте, имаме теоретичен шанс за третото място. Ние ще използваме всеки мач, за да вземем максимума. Идва Италия, после има следващ мач, после още един мач. За нас най-важният мач е на 28 март, после ще се готвим”.

„В съвременния футбол се случват доста странни резултати, ни е трябва да вярваме. България трябва да е доста стойностен като отбор, да постигнем някакви резултати, а късметът е част от играта. На феновете бих казал, че ние сме българи, това е нашият отбор. Трябва да ни подкрепят безрезервно, дано да изживеем една славна мартенска вечер”, завърши Петев.