Нов трактор и култиватор купи ПГАТ Ц. Церковски в Павликени
Нов трактор и култиватор купи ПГАТ Ц. Церковски в Павликени / DarikNews.bg

Нов трактор и култиватор закупи Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Новата техника беше показана пред учениците на официално тържество, където присъстваха и собствениците на фирмата-вносител – Веселин Генев и Анелия Кънева, както и управителя на регионалното представителство в Павликени инж.Пламен Христов.

Общата стойност на новата техника е 99 420 лв., от които 10 000 лв. са предоставени от дарители на училището. Тракторът и култиваторът са придобити по проект  „За успеха си утре се готвим от днес” в рамките на Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование” на МОН за 2014 г.

„ПГАТ „Цанко Церковски“ прави още една стъпка към обновяване на материалната си база“, каза в словото си директорът на училището Надежда Иванова. Тя благодари на павликенските земеделски производители, които също присъстваха на събитието. „Те подкрепиха финансово нашия проект и проявиха отговорността да помогнат на младите хора на Павликени да се обучават в модерна среда и с модерно оборудване“, подчерта Иванова и изброи имената на Николай Рачев, Иво Бянов, Раденко Чолаков  и Регионалния фермерски съюз като дарители за инициативата.

„Вие ще се убедите, че учениците в нашето училище получават подготовка на много високо ниво. А чрез предоставената днес техника, те ще имат достъп до съвременни технологии, които са адекватни на пазара на труда и на работата в земеделските кооперации“, каза още директорът.

Фирмата-вносител реши да обогати  и материалната база на училището, като дари тороразпръскваща машина за целите на професионалното обучение по специалността „Механизация на селското стопанство”. Събственикът на фирмата Веселин Генев представи своя бизнес и обяви готовността им за предоставяне на учебна практика и летни стажове на изявени ученици в базите на фирмата в страната.