Орхан Исмаилов е готов сам да хвърли оставка, ако „той е най-големият проблем”
Орхан Исмаилов е готов сам да хвърли оставка, ако „той е най-големият проблем” / снимка: БГНЕС, архив

Като евтин политически ПР - националпопулизъм определя скандала с назначението си зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. По думите му политическите му противници използват момента да са атрактивни. „Нямат опит в политиката и по този начин си правят ПР”, твърди той.

Нароченият от Патриотичния фронт заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов проговори пред бТВ. В първото си телевизионно интервю той поиска патриотите да предоставят доказателства, че работи за чужди служби. Заместник- министърът, чието име постави под въпрос коалиционното управление, заяви, че е готов да си подаде оставката, ако точно той е най-големият проблем на държавата и правителството.

„Добре се чувствам, като зам.-министър, който си изпълнява задълженията, който защитава националната сигурност и националните интереси на Република България - това е явно. Политиците, особено някои лидери, затова, че носиш друго име, различно, дигнаха много шум за нищо”, сподели Исмаилов.

Той отхвърли категорично обвинението, че е има съпричастност към други служби. „Това са пълни глупости, ако има и капка съмнение в това нещо, че имам нерегламентирани контакти с чужди служби и държави, аз на секундата си подавам оставката. Нека го докажат, аз съм готов, но няма нищо”, заяви той.

„Това са несериозни неща. Аз съм работил с най-високо ниво на достъп до класифицирана информация. Досега никога по никакъв повод не е изтичала информация. Аз съм специализирал докторантура - Защита на класифицираната информация в период на кризи така, че от мен най- малко може да се очакват такъв тип провокации”, заяви още Орхан Исмаилов в коментар за работата си в комисията по досиетата.

На въпрос готов ли е сам да подаде оставка, ако скандалът около назначението  му не отшуми, той каза: „Този проблем е най-малкият проблем. Аз пак казвам, ако проблемът съм аз за държавата, ако проблемът съм аз за правителството, съм готов да си подам оставката. Постът не е важен за мен, но си представете хората с различни имена как се чувстват в този момент. Те наблюдават целия този процес, ние сме в 21 в. и говорим за демокрация. Аз съм най-малкият проблем, аз не съм тука за поста. Ще изпълнявам принципите си, но не мога да отстъпя от ценностите си”.