Четири нови специалности разкрива догодина ВТУ
Четири нови специалности разкрива догодина ВТУ / DarikNews.bg

Четири нови специалности ще разкрие ВТУ през следващата учебна година. Бъдещите висшисти ще могат да кандидатстват за “Църковни изкуства - иконопис, стенопис и дърворезба” в направление Изобразително изкуство.

Прием от догодина ще има и по дисциплините “Приложна математика” във Факултета по математика и информатика, “Приложна лингвистика с втори чужд румънски език” към Филологическия факултет и “Предучилищна педагогика с логопедия” към Педагогическия факултет. Новите специалности ще бъдат в образователно-квалификационна степен „бакалавър”.

ВТУ ще разяснява условията за кандидатстване и прием на поредния “Ден на отворените врати”, който организира тази събота, 29 ноември. От 11.00 часа в аулата на висшето училище кандидат-студентите щe могат да получат информация за факултетите и специалностите в тях, провеждането на кандидатстудентски курсове, подробности за подаване и прием на документи. След общата презентация желаещите могат да се запознаят с условията в учебните корпуси на университета и да разгледат неговия музей.

Вече са утвърдени датите от предварителната изпитна сесия на ВТУ, съобщи ректорът проф. Пламен Легкоступ. Изпитите ще бъдат на 18, 19, 25 и 26 април 2015 г. Втората изпитна сесия за кандидат-студентите е в периода от 4 до 13 юли. Центърът за квалификация организира курсове за подготовка на кандидат-студенти. От 31 януари до 6 февруари 2015 г. ще бъдат заниманията по История на България /тема и тест/. Таксата за него е 300 лв. Курсът по Български език /тест/ ще се проведе от 31 януари до 5 февруари 2015 г. и струва 250 лв.