Новият Областен управител д-р Маргарита Новоселска: Поемам с нагласата за успех
Новият Областен управител д-р Маргарита Новоселска: Поемам с нагласата за успех / netinfo

Подобряването на инфраструктурата, стимулиране и  насърчаване на бизнеса и облекчаване на неговата работа, подпомагане развитието на устойчиво и високо ефективно земеделие в областта,  развитие на устойчив туризъм, базиран на културното и историческото наследство – това ще бъдат приоритетите в работата на новия областен управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска, които тя сподели пред журналисти на първия си работен брифинг днес.

„Основната ми цел е ще бъде да работя област Добрич да стане една устойчиво развиващата се териториална единица, в която местната общност ще живее и ще се труди в една хармонична природна, социална и бизнес среда” – заяви д-р Новоселска. Като основен залог за осоществяването на тази цел тя посочи ефективното използване на местния потенциал и максималното оползотворяване на шансовете по донорските програми, както и партньорството всички институции и структури на гражданското общество.

„За мен няма невъзможни и непреодолими неща. Поемам новата длъжност като предизвикателство, с умерен оптимизъм, но и с нагласата за успех” – подчерта д-р Новоселска.

Новият Областен управител д-р Маргарита Новоселска: Поемам с нагласата за успех
netinfo

 

 

 

Новият областен управител декларира, че ще продължи добрите практики, наследени от предишния екип и ще надгражда постигнатото, както и че ще осигури публичност и прозрачност на действията си. В последния си работен ден досегашният областен управител Недко Марчев връчи символичния ключ за управлението на област Добрич на приемничката си и й пожела успешна работа.

Д-р Новоселска обяви още, че ще направи пълен анализ на досегашната дейност в Областна администрация и проверка на всички актове за разпореждане с държавната собственост. Подготовката на общините за справяне със зимните условия и  работата с Асоциацията по ВиК и водните дружества са неотложните въпроси, по които бившият и новият областен управител са провели разговор, информира д-р Новоселска. Според нея в понеделник се очаква министър-председателят да обяви имената на зам.-областните управители, които най-вероятно ще са от квотата на ГЕРБ и Реформаторския блок.

За досегашната длъжност на д-р Новоселска като управител на Центъра за психично здраве в Добрич ще бъде обявен конкурс с решение на Общинския съвет. Временно здравното заведение ще се управлява от двама началници – д-р Наталия Борисова, която ще отговаря за медицинската дейност и от главния счетоводител Петя Обретенова.

Д-р Новоселска е Магистър по медицина от ВМИ гр. Варна. Придобила специалност психиатрия във Висшия медицински институт - София.През 2003-2004 г. получава магистърска степен по Стопанско управление - Здравен мениджмънт във ВТУ ”Св.Св.Кирил и Методий”.

В периода 1986 г. до 2006 г. работи последователно в Клинична психиатрична болница гр.Добрич; в Държавна психиатрична болница с. Царев брод, област Шумен; в Център за психично здраве-гр.Добрич; в Държавна психиатрична болница – Карвуна, където от 2000 г. до 2006 г. е директор.

От 11.04.2006г. до назначаването й за Областен управител на област Добрич, е управител на „Център за психично здраве д-р П.Станчев-Добрич” ЕООД, гр.Добрич.

Член e на Български лекарски съюз. Председател на Надзорния съвет на Българска психиатрична асоциация; членува в Сдружение „Частна психиатрия”, както и вСветовната федерация по биологична психиатрия.

Ръководител е на Програма за лечение с агонисти и агонист-антагонисти на лица, зависими към опиоиди (Метадонова програма) към Центъра за психично здраве Добрич.

Има над 20 специализации в България и чужбина.

Член е на партия ГЕРБ и секретар на „Жени – ГЕРБ”.