10 необичайни места за посрещане на Новата година
10 необичайни места за посрещане на Новата година / Thinkstock/Getty Images

До Нова година остава малко повече от месец, но плановете как и къде да я посрещнем започват много по-рано. Френският вестник "Фигаро" предлага десет необичайни места за посрещане на Новата година.

Мечтайте под северно сияние

Лапландия или Исландия за романтична вечер под величествените цветове на северните сияния, които са чести в този период на годината. Това е също повод да откриете нови дейности по време на престоя ви като разходка с шейни, теглени от кучета, и каране на снегоход.

Целунете се под фойерверките на Ню Йорк

Всяка година Голямата ябълка ври и кипи за посрещането на новата година. Организират се множество зари, включително на Таймс скуеър и в Сентръл парк. Най-досетливите могат да заемат позиция на покрива на някоя от отворените за повода сгради.

Вживейте се в образа на кралска особа във Виена

Заминете за един от най-красивите градове в Европа за дълъг уикенд и участвайте в Големия императорски бал, организиран всяка година в двореца "Хофбург". Най-големият замък във Виена, който бил зимната резиденция на Хабсбургите, приема танцьори от цял свят за една магическа вечер.

Отмаряйте на райски плаж в Тайланд

За Нова година далеч от шума на града посоката е Ко Яо Яи. Малкият остров разполага най-малко с десет хотела насред природата. Ако това е твърде спокойно за вас, винаги можете да се включите в партито на пълнолуние в курорта Ко Фа Нган.

Скочете с парашут във Флорида

Всяка година във Флорида център по парашутизъм организира за най-смелите скок в момента на преминаването в новата година. Излетете през 2014 г. и се приземете през 2015!

Празнувайте с туарегите

Гарантирана изолация и усамотение за края на годината в красива обстановка под звездите на мароканската пустиня около лагерен огън.

Танцувайте под земята в Ариеж

Подземно преживяване, което няма да забравите. Пещерата Ломбрив организира от няколко години танцувална вечер на няколко метра под земята. Гарантирано празнично угощение и обстановка.

Потопете се в красотата на Санкт Петербург

Магията на дворците, очарованието на снега, който покрива нежно "перлата на Балтика" е едно от нещата, които се виждат веднъж в живота. Бившата столица на имперска Русия се готви всяка година за възможно най-доброто посрещане на новата година. Феерията е сигурна.

Посрещнете Нова година преди всички останали в Нова Зеландия

Ако нямате търпение да отпразнувате преминаването в 2015 г., изберете Нова Зеландия, която ще бъде една от първите страни, посрещнали новата година. След вечер в Окланд може да потеглите на пътешествие сред безкрайните пейзажи на новозеландските острови.

Избягайте с легендарния транссибирски експрес

Качете се на 31 декември за пътуване от над 7500 километра и изживейте руската Нова година преди да се насладите на сибирските, монголските и китайските пейзажи.

Източник: БГНЕС