В „Приморски” докато едни чистят, други цапат (СНИМКИ)
В „Приморски” докато едни чистят, други цапат (СНИМКИ) / netinfo

Продължават дейностите по аварийното почистване на участъци от дерета и отводнителни канали на територията на най-големия варненски район „Приморски".
На 9 обекта работят 60 работника и 13 тежкотоварни машини, осигурени от фирмата, спечелила обществената поръчка, информират от администрацията на „Приморски"във Фейсбук профила на района.

В хода на почистването битовите, растителни и едрогабаритни отпадъци се събират разделно и извозват до специализирани депа. Изземват се наноси. Отстраняват се сухи дървета, клони, храстова и паразитна растителност.

В Приморски докато едни чистят други цапат (СНИМКИ)
netinfo

Машините и работниците още не са излезли от деретата и вече са факт първите битови отпадъци, найлонови торбички и хранителни остатъци.

В Приморски докато едни чистят други цапат (СНИМКИ)
netinfo

Цапат се не само почистените участъци от деретата и каналите. Често срещана гледка са струпани в торби отпадъци до съдовете за смет.

В Приморски докато едни чистят други цапат (СНИМКИ)
netinfo

Безотговорното отношение на гражданите стана повод от администрацията да отправят призив към жителите на района.

„Уважаеми жители на район „Приморски", вече се опарихме от мръсните и затлачени дерета с отпадъци от бита ни (перални, печки, пластмасови бутилки, парцали, найлонови торбички, автомобилни гуми ...). После видяхме как всичко това морето ни го върна. Дали пък да не бъде създадена „специална" служба по чистотата, която да върви след всеки недобросъвестен „чистофайник", решил, че може да изхвърля ненужното където свари. Или пък ще бъде по-лесно и разумно просто да пазим и всеки път, когато видим подобна недобросъвестност, да не отминаваме с мълчание", отбелязват от районната администрация.