Как се бута самолет Ту-134, за да излети (ВИДЕО)
Как се бута самолет Ту-134, за да излети (ВИДЕО) / screenshot/YouTube

Пасажери в Русия от полет в Арктика слязоха от закъсалия самолет в жестокия студ, за да помогнат за придвижването му до пистата, съобщи Асошиейтед прес.

Самолетът "Ту-134" със 74 нефтени работници и 7 души екипаж на борда трябвало да излети вчера от град Ингарка за Красноярск, но имал проблем с потеглянето.Температурата навън била минус 52 градуса и хората, изглежда, отчаяно искали да се приберат у дома. Нетърпеливи да помогнат, няколко десетки мъже се включили в избутването на самолета, както показва любителски видеозапис. Руските власти обаче не били очаровани от случилото се и прокуратурата започнала разследване за възможно нарушаване на правилата за безопасност.

Представителка на прокуратурата каза, че пътниците били помолени да напуснат самолета, след като той не могъл да потегли. Когато влекач започнал да тегли машината, някои от пътниците слезли от автобуса и се опитали да помогнат. "Самолетът бил теглен, естествено, защото за хората би било физически невъзможно (да го преместят)", каза Оксана Горбунова от транспортната прокуратура на Западен Сибир.

Източник: БТА