В Змейово недоволстват срещу EVN
В Змейово недоволстват срещу EVN / Dariknews.bg, архив

Сериозно недоволство срещу електроразпределителното дружество EVN се заражда в старозагорското село Змейово. Причината са честите аварии и спирането на тока в селото, което води до проблеми в работата на електроуредите.

„При всяка поява на вятър, дъжд и влошаване на времето селото остава без ток. Миналата седмица, например, нямаше електричество два дни - четвъртък и петък. И всички сме сериозно притеснени предвид задаващата се зима", обясни пред Дарик кметът на Змейово Никола Пеев.

Проблемите започнали още в средата на лятото. „Токът ту спира, ту тръгва. Селото просто потъва в мрак. Подобни проблеми имахме и през зимата на 2007-а година. Тогава се случваше в продължение на дни да няма ток. Не искаме отново да бъдем на студено и на тъмно.

Затова хората настояват за среща с ръководството на електроразпределителното дружество. Аз в началото бях резервиран, но не мога да удържа на обществения натиск", допълни Никола Пеев.

Срещата е насрочена за сряда в 18,30 часа. На нея са поканени и представители на Областна администрация и община Стара Загора. „Искаме на прост език хората от EVN да ни обяснят на какво се дължи това често спиране на тока и да ни кажат какво ще предприемат, за да не караме зимата на студено", заяви кметът на село Змейово.

Той допълни, че в резултат на честите спирания на електричество има хора, чийто уреди са изгорели. „Трудно ми е да кажа колко са, защото са доста изнервени и дори не искат да чуят съветите ми къде да отидат и на кого да се оплачат", обясни кметът.