Мира Радева: Ако Борисов отстъпи за Исмаилов, това ще е личен провал за него
Мира Радева: Ако Борисов отстъпи за Исмаилов, това ще е личен провал за него / снимка: Нова тв

"Поведението на Валери Симеонов е неприемливо. То е предателско по отношение на бъдещето на тази страна. Ако Борисов отстъпи, това ще е провал лично за него и за ГЕРБ, защото това е отстъпление от защитата на човешките права. Хората припознаха в лицето на Валери Симеонов по-умереният патриотизъм и това в момента го срива", коментира в "Събуди се" по Нова телевизия социологът Мира Радева по повод политическите ултиматуми около името на Орхан Исмаилов и назначаването му за заместник-министър.

Тази ситуация е знакова и доказва това, че невинаги правителство на всяка цена е по-добре, отколкото друга ситуация, заяви от своя страна бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

„Факт е, че Бойко Борисов направи много големи компромиси, за да може да сформира този кабинет. Категорично той трябва да отстоява позицията си, защото решението е негово. Ако отстъпи сега, този компромис ще доведе до следващи искания и от други участници в тази коалиция. Много трудно ще се управлява, когато се налага да се съобразяваш с подобни искания", допълни Найденов.

"Патриотичният фронт намери една мишена, върху която да се упражняват. Волен Сидеров освободи мястото на антитурската партия, защото той стана антиевропейска партия. Симеонов се опитва да се вмъкне по някакъв начин и използва това назначение, за да създаде образ. Надявам се той да осъзнае къде е попаднал. Лошото за България ще бъде, ако Исмаилов бъде сменен заради това, че носи турско име", заяви от своя страна бившият енергиен министър Мирослав Севлиев.

"Много важна новина от края на седмицата е, че ресурсните министри се върнаха от Брюксел с лошата новина по отношение на реколтата. Освен слаба реколта, ни очаква и нулева година по отношение на оперативните програми. Ситуацията е тревожна, за първи път от години се налага царевицата да се суши. Имаше закъснение при обработването на земята. Многото влага, дъждове и наводненията са причина за това. Ако следващата година тези климатични условия продължат, ще имаме проблем и слаба зърнена реколта, което ще доведе до скок в цените", обясни Мирослав Найденов.

Източник: NovaNews.bg