През април пускат метрото до летището и до Младост-4
През април пускат метрото до летището и до Младост-4 / снимка: БГНЕС

Всички проекти по оперативните програми са изпуснати и то така, че няма оправяне. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и кмета на София Йорданка Фандъкова разгледа метростанция "Александър Малинов", която в момента се изгражда, предава БТА.

По думите на Борисов е много трудно ОП "Транспорт" да бъде пусната. Той не е оптимист, че това може да се случи. "Министрите бяха в Брюксел, но се върнаха с лоши новини. По-следващата седмица се надявам да има решение и да се разбере на какво можем да се надяваме", заяви той. Борисов посочи, че е дал задача на министър Московски да продължи плащанията по оперативната програма.

Премиерът увери, че пари за столичното метро ще има и през април догодина ще бъде пуснато в експлоатация метрото до летището и до Бизнес парк в кв. "Младост-4". Той каза, че още като кмет е обещал в кв. "Младост" да има метро. Още няколко месеца ще трябва да изтърпят хората, докато метрото бъде завършено, добави Борисов.

Разширението на метрото в участъка от кв. "Младост-1" до Бизнес парка е с дължина 2.7 км и обхваща три метростанции. Днес е възстановено движението на превозни средства по бул. "Ал. Малинов" от бул. "А. Сахаров" до бул. "Ал.Теодоров - Балан". Обновени са три кръстовища - на бул. "Ал.Малинов" с бул. "А. Ляпчев", с ул. "Св. Киприан" и с бул. "Ал. Теодоров - Балан".

Подменена е и подземната инфраструктура - канализация, отводняване, водопроводни, електро- и телефонни мрежи. Обновеният бул. "Ал. Малинов" е с две пътни платна, с нова асфалтова настилка, с по три ленти в посока, монтирано е ново улично осветление, направени са нови тротоари.