Колко често е нормално да правите секс
Колко често е нормално да правите секс / Thinkstock/Getty Images

Животните, за разлика от хората, не мислят за това колко често трябва да правят секс. За това пък хората си блъскат главата с тази дилема сутрин, вечер, в банята, на работа, в леглото. Дори да стигнат до решение, идва следващият въпрос - колко трябва да продължава сексът.

Учените са открили, че сексуалното желание и на двата пола е в своя връх в 8:00 сутринта и 20:00 часа вечерта. Оказва се, че можете да правите секс по два пъти на ден и той да трае толкова дълго, колкото искате. Но реалността не е такава.

Много ли е или е малко?

За съжаление отношението към секса днес е правиш ли го или не го правиш. Момичетата в гимназията се срамуват да кажат, че са девствени, за да не се сблъскат с присмеха на съучениците си, а по-зрелите жени не признават, че нямат сексуален живот, за да не ги нарекат "странни" или фригидни.

Всъщност темпераментът определя с кого, как и колко често ще правите секс. Естествено няма нищо лошо, ако не сте хиперактивни любовници, защото искрата на обичта не се измерва с продължителността и честотата на половия акт.

Интересен е фактът, че според научните изследвания 2-3 пъти седмично е оптималният брой сексуални актове на седмица.

Колко може и колко е нужно?

Телевизията, медиите, киното налагат идеята, че бързият секс е лош. В действителност експерти казват, че 5-минутният полов акт е човешката норма. В природата процесът на размножаване е краткотраен.

Женски и мъжки поглед

Мъжете се интересуват от продължителността на половия акт много повече, отколкото жените. Те се притесняват, ако сексът не е достатъчно дълъг. Въпреки че проучванията показват, че средностатистическата жена не се нуждае от един час сексуални удоволствия. Достатъчни са й 10 минути (без любовната игра).

Ако погледнете статистиката, цифрите сочат, че само 19% от двойките имат свръхактивен полов живот и са интимни поне 3 пъти седмично. 35% от двойките правят секс 1-2 пъти седмично. 25% от двойките се чувстват страхотно и се обичат един друг, като правят секс 2-3 пъти месечно. 21% от анкетираните правят секс по-малко от веднъж месечно.

Всичко е индивидуално, така че само вие решавате колко и как да правите секс. Основното нещо е да се чувствате комфортно. Ако намерите хармония с партньора си по време на секс, мнението на другите е без значение.

Източник: БГНЕС