Кметът честити Деня на будителите
Кметът честити Деня на будителите / netinfo

Кметът на Община Бургас честити Деня на народните будители. В поздравлението си към днешните будители той отправяпожелания за здраве и упоритост в усилията им да държат витален будния дух на Бургас.
"Скъпи бургазлии, 1-ви ноември е празник, който възражда самочувствието ни на народ със славна история. Народ, чиито език, литература, творчески постижения и велики личности, са оставили своя почерк в културната съкровищница на Стария континент.
На този ден ние, българите, отдаваме дължимото на народните будители, допринесли за съхраняването на нашата духовност и традиции. Мисля, че най-лесният начин да обясним на младежите кои са будителите, е да им напомним на кого са кръстени нашите улици, училища, библиотеки, галерии.
Отправям искрени поздрави към учителите, към представителите на науката и изкуството в нашия град, благодарение на които Бургас има репутацията на интелектуален и културен център.
Всички вие, съвременни будители, бъдете живи, здрави и все така упорити в усилията си да държите витален будния дух на Бургас!", се казва в поздравлението на кмета Димитър Николов.