Й. Андонов поиска оставката на болничния шеф Вл. Пандев
Й. Андонов поиска оставката на болничния шеф Вл. Пандев / пресцентър - ГЕРБ
Й. Андонов поиска оставката на шефа на болницата д-р Вл. Пандев
75953
Й. Андонов поиска оставката на шефа на болницата д-р Вл. Пандев
  • Й. Андонов поиска оставката на шефа на болницата д-р Вл. Пандев

Общинският лидер на ГЕРБ Йордан Андонов поиска оставката на управителя на благоевградската болница д-р Владимир Пандев. Това се случи по време на сесия на местния парламент, където Андонов повдигна въпроса за ограничения достъп до един от асансьорите в общинската поликлиника.

"Ежедневно лекари и пациенти, някои на преклонна възраст, с тежки здравословни проблеми са лишени да ползват асансьора на сградата. Искам да посоча и виновния за това състояние - управителят на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев", каза Андонов.

"Посочената сграда е обществено значима и всякакви неправомерни ограничения на достъпа до нея могат да се приемат , като тенденциозни и злонамерени . В случая може да става дума и за недооценяване сложността на проблема. Може да става дума и за омаловажаване . Каквато и колкото и силна да е квалификацията за поведението на управителя на МБАЛ , видна е неговата некомпетентност. И ако в други сфери на обществения живот би могло временно да се неглижира проблемът, то тук се касае здравето на хората и  изисква  задължителна светкавична реакция. Ясно е, че чипът за асансьора е в Спешна помощ, но удобно ли е болните да бъдат разкарвани в търсене на този чип", попита Андонов.

Общинският лидер на ГЕРБ бе категоричен, че ако д-р Пандев не подаде сам оставка, за проблема трябва да бъдат сезирани компетентните органи. Андонов допълни, че наскоро този наработещ асансьор е посочен за причина за смъртта на благоевградчанин.