Дискусия за правовата държава и склонността към нарушаване на законите се проведе в ПУ
Дискусия за правовата държава и склонността към нарушаване на законите се проведе в ПУ / netinfo

Публична дискусия  „Правовата държава“ като част от инициативата „25 години свободна България“ се проведе днес в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Събитието е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Организатори са Атлантическият клуб в България, фондация „Софийска платформа“ и фондация „Фридрих Науман“, а съорганизатор за Пловдив бе Студентският съвет на ПУ „ПаисиxХилендарски“.

Специален гост бе министърът на образованието проф. д-р Румяна Коларова, която е част от инициативния комитет на „25 години свободна България“. Тя провокира  младите хора да разсъждават върху това какво представлява държава, в която има равенство, но липсва справедливост. Законите в правовата държава ограничават държавната власт, допълни проф. Коларова. Тя коментира проблеми като злоупотребата с политическо влияние, вкл. и на медии, което принципно противоречи на идеята за правова държава, както и кой може да контролира овластените.

Модератор на дискусията бе водещият на обзорно-политическото предаване „Седмицата” на Дарик Радио Кирил Вълчев.

Пълна информация за всички събития в календара на инициативата „25 години свободна България“ е публикувана на сайта http://25freebg.com.