Откриха мъртъв изчезналия режисьор Захари Паунов
Откриха мъртъв изчезналия режисьор Захари Паунов / netinfo

Изчезналият режисьор Захари Паунов е открит мъртъв. Тялото му е намерено в автомобила му "Хонда" в дере край пътя Ахелой - Каблешково. Падналата кола е била забелязана случайно от пътничка в преминаващ автобус.

Пристигналите полицаи установили, че в автомобила има труп на мъж зад волана със закопчан предпазен колан, а двете предпазни възглавници са били отворени. Всичко по описанието и облеклото съвпада с това на Паунов по време на изчезването му. Очаква се аутопсия, за да бъде установена причината за неговата смърт.

Откриха мъртъв изчезналия режисьор Захари Паунов
netinfo

Предполага се, че режисьорът е получил инфаркт по време на шофиране, а колата, излизайки от пътя, е паднала в дерето. Плъзгайки се по тръстиката, тя се е ударила в дърво, пише в-к "24 часа". „Най-вероятно се касае за нещастен случай. Образували сме досъдебно производство“, коментира пред изданието шефът на полицията в Бургас Георги Костов.

Захари Паунов беше забелязан за последно на 18 октомври около 12,30 часа, когато си тръгвал от хотел "Черно море" във Варна. Там той е бил отседнал заради фестивала "Златна роза".

ЗАХАРИ ПАУНОВ завършва УНСС (1986) и филмова и тв режисура в НАТФИЗ (2001). Работи като директор на продукция, продуцент и изпълнителен продуцент в български и чуждестранни филми. „Омбре”, с който участва на "Златна роза", е дебютът му като режисьор в пълнометражното игрално кино.