Ново оборудване и ремонтирани кабинети в градската поликлиника
Ново оборудване и ремонтирани кабинети в градската поликлиника / снимка: DarikNews.bg, архив

Последно поколение оборудване получи физиотерапевтичният кабинет в градската поликлиника във Велико Търново. От 3 ноември всички нуждаещи се ще могат да се възползват от услугите на специалистите там, съобщи управителят на ДКЦ- 1.
„С нова апаратура работят още кардиологичните, офталмологичните, ушните кабинети”, обясни д-р Даниел Илиев.

Над 400 000 лв. са инвестирани в новото медицинско оборудване. Това е част от цялостната стратегия на ръководството на поликлиниката, което си поставя амбициозната задача да превърне сградата в истински дом на здравето.

ДКЦ- 1 изцяло промени облика си след продължителен ремонт по проект. „Наложи се да разширим предвидените дейности, тъй като сградата беше стара и запусната. Трябваше да се освежи. Започнахме да работим по общите части и успяхме да реформираме до голяма степен коридорите и кабинетите”, посочи д-р Илиев. С  около 400 000 лв. и средства на собствениците на сградата е подменено осветлението, направена е изолация на вътрешните стени, сменена е част от дограмата.

Необходими са още ремонтни дейности в сутерена на сградата, както и изолация на покривното пространство. Ръководството на поликлиниката си поставя задача да работи по още проекти, с които да финансира подмяната на цялата дограма. „Искаме сградата да бъде по-уютна за пациентите и всички, които работят в нея”,допълни управителят на ДКЦ-1.