Търсят се берачи на малини за Португалия
Търсят се берачи на малини за Португалия / Dariknews.bg, архив
Търсят се берачи на малини за Португалия
75925
Търсят се берачи на малини за Португалия
  • Търсят се берачи на малини за Португалия

Агенцията по заетостта набира кандидати за бране на малини в Португалия, съобщи на пресконференция днес Коста Костов - началник-отдел "Услуги по заетостта” в Регионалната служба по заетостта. Те трябва да имат средно или основно образование, да са физически издръжливи и с придобити навици за работа в селското стопанство. Приемат се жени и мъже. Няма възрастови ограничения, кандидатите трябва да са в трудоспособна възраст.

Предпочитат се кандидати с разговорен английски, но това не е задължително условие, тъй като във фермите, където ще се работи, има българи, които говорят английски или португалски.

Срокът на пребиваване е 3-4 месеца, като началото се очаква да е в края на февруари - началото на март. Възможно е обаче срокът да бъде удължен и дори има възможност за постоянно интегриране в компанията - зависи от качествата на лицата, обясни Костов.

Работодателите предлагат от 855 до 1179 евро месечно, като се осигуряват средства за храна, както и бонуси за продуктивност. След приспадането на данъците и таксите, нетното възнаграждение може да варира от 710 до 910 евро месечно.

Работното време е 40 часа седмично, с възможност за извънреден труд и с ротация на почивните дни, в зависимост от климатичните условия.

Документи се приемат в бюрата по труда по местоживеене. Крайният срок е 20 ноември тази година.

Още подробности - от Коста Костов в звуковия файл: