Двама души в болница след катастрофа между автомобил и каруца
Двама души в болница след катастрофа между автомобил и каруца / netinfo

Двама души са в болница след сблъсък между каруца и лек автомобил, чийто водач е употребил алкохол, информират от шуменската полиция. Инцидентът е станал около 23:20 ч, снощи на пътя Силистра-Шумен, в участъка между селата Браничево и Пристое.

В хода на разследването на произшествието е установено, че лек автомобил „Форд Мондео", с шуменска регистрация, собственост на 40-годишен мъж от село Браничево е ударил конска каруца. Пострадали са двама мъже от село Пристое на по 27 и 30 години. По-младият е с фрактура на десен крак и травми в коремната област, а по-възрастният с травма на главата. Настанени са за лечение и двамата с опасност за живота.

Водачът на автомобила е напуснал мястото на инцидента, като е изоставил колата си. Около 07:30 ч. тази сутрин, в къща в село Браничево е намерен 40-годишния собственик на „Форд"-а. В първоначалните си обяснения е заявил, че той е управлявал колата и е напуснал мястото на произшествието, тъй като се е уплашил. С техническо средство е измерена 0,31 промила алкохол в издишания въздух.

По случая е образувано досъдебно производство.