ЦСКА с шеста поредна победа над вечния съперник, прегази Левски с 0:3
ЦСКА с шеста поредна победа над вечния съперник, прегази Левски с 0:3 / снимки: Gong.bg, Георги Димитров

ЦСКА надви Левски в 137-то вечно дерби, което двата отбора изиграха днес на стадион „Васил Левски”. „Червените” успяха да реализират три гола, докато футболистите на Левски оставиха суха вратата на противника.

„Сините” бяха по-активният отбор, атакуваха, стигаха до положения, но ги пропускаха. Момчетата на Стойчо Младенов пък показаха ефективност и след попаденията на Тони Силва, Серджиу Буш и Борис Галчев завоюваха шестата си поредна победа във Вечното дерби.

Футболната среща в СНИМКИ

Автор на първото попадение за символичните гости в дербито е Тони Силва в 22-та минута. Той се разписа след огромна грешка в защитата на „сините”, след която Серджиу Буш стреля, Пламен Илиев изби, но на крака на Силва и той откри резултата.

Вторият гол за ЦСКА беше дело на дежурния голмайстор Серджиу Буш. В четвъртата минута на даденото продължение на първата част румънецът получи хубав пас от Венци Василев, напредна, преодоля излезлия да го пресрещне вратар Пламен Илиев и прониза „сините” за 2:0.

Класиката беше оформена в 85-та минута, когато при поредната контраатака Тони Силва опита да намери Серджиу Буш, но вместо това топката стигна до връхлитащия на далечната греда Борис Галчев, който вкара за 0:3.

ГАЛЕРИЯ: ЦСКА ликува след 137-то Вечно дерби

Целият ден в София валя сняг и това направи настилката на стадиона изключително тежка. Въпреки това реферът Ивайло Стоянов реши мачът да се играе.

ЦСКА с шеста поредна победа над вечния съперник прегази Левски с 03
netinfo

Само в Gong: Всичко преди, по време и след Левски - ЦСКА

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Иванов: Ще преразгледаме целите си

Стойчо Младенов: Загубих съзнание, да ги изхвърлят от групата!

Вечното дерби по трибуните В СНИМКИ