Оранжев код в Добричко заради силен вятър
Оранжев код в Добричко заради силен вятър / Sofia Photo Agency, архив

Метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море, средиземноморски циклон. Сняг вали в западните и северните части на страната, в останалите райони валежите ще са предимно от дъжд.

В седемнадесет области, между които и Добрич, за днес е обявен оранжев код, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството, позовавайки се на данни и прогнози на НИМХ-БАН.
За областите Добрич и Варна оранжевият код е за вятър. В региона ще духа североизточен вятър със скорост от 15 до 20 метра в секунда и пулсации до 25 - 28 метра в секунда. Максималната температура в Добрич днес ще бъде 6 градуса.

По Черноморието ще духа североизточен вятър със скорост от 15 до 20 м/сек, и пулсации до 25 - 28 м/сек. Очаква се и вълнението на морето по крайбрежието да се усили до 4-5, на север от Шабла и на юг от Бургас до 5-6 бала.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg