Джамбазки: Патриотичен фронт има двама народни представители от Благоевград
Джамбазки: Патриотичен фронт има двама народни представители от Благоевград / Добряна Христова, Дарик - Благоевград

Да бъде направена промяна в Наказателния кодекс, която да даде правото на всеки български гражданин да се защитава в дома си с оръжие, е сред първите предложения, които ще бъдат внесени от Патриотичния фронт в 43-то НС.

Това заяви на пресконференция  в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки. "Ние ще настояваме за разширяване на хипотезата на  чл. 12 от НК - неизбежната отбрана", поясни Джамбазки.

Сред приоритетите на патриотите е и промяна на изборния кодекс, чрез премахване нас СИК в Турция.

"Въпреки, че мандатоносителят в 43-то народно събрание от Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО е Атанас Стоянов, аз също нося отговорност към организацията и избирателите", каза на пресконференция в областния център евродепутатът Ангел Джамбазки, който бе и водач на предизборната листата на патриотите в 1-ви МИР. Той поясни, че като евродепутат има право да присъства на заседанията и комисиите на НС, като представител със съвещателен глас. "Законопроектите, които ще внасяме с Атанас Стоянов ще бъдат защитавани от двама ни, ще имаме пряка връзка през общинските съвети в Благоевград и Сандански, през Народното събрание и през Европейския парламент. Това е пълно покритие на представителните органи, избирани от българските граждани. Представителите на патриотите от Благоевградска област планират и следизборни обиколки, за среща с местното население, в знак на поетата политическа отговорност пред тях.

По време на срещата в Благоевград присъства и депутатът от 43-то НС Атанас Стоянов, който заяви готовност за изключителна активност по всички наболели проблеми в държавата в момента. "За нас е много важно всички поети от нас ангажименти да бъдат изпълнени. Ние няма да се скрием, няма да има задкулисни игри", заяви Атанас Стоянов. От Патриотичния фронт ще организират и приемни за граждани, като в рамките на това ще бъде отчитана и дейността на коалицията.