Търсят се лекари и работници за производство на обувки и облекла
Търсят се лекари и работници за производство на обувки и облекла / dariknews.bg

Лекарите и работниците за производство на обувки и облекла са сред най-търсените професии в региона. Към днешна дата в Бюрото по труда в Добрич са обявени общо 138 работни места. От тях 19 са за специалисти с висше образование. Търсят се 14 лекари, двама от тях за Балчик и по един за Тервел и Каварна. Свободниработни места има и за двама фелдшери, един производствено-технически директор и възпитатели.

Обявените свободни позиции за работнически професии са 111, като 49 от тях са от фирми, които се занимават с производството на обувки и облекла. Търсят се още  шприцьор, заварчик, продавач-консултант, мебелист, автомеханик, касиер, майстор на тестени изделия, мебелист, автомонтьор, мотокарист и др.

Няколко свободни работни места са обявени и за хора средно образование – трета квалификационна степен. Свободни са пет позиции за механик, по една за технолог в мебелното производство, кабелен оператор и машинен техник. Свободните места за почасова работа са 9 - за кредитен инспектор, застрахователен консултант и асистент осигуряване.