Румънска принцеса осъдена в САЩ за бой с петли
Румънска принцеса осъдена в САЩ за бой с петли / снимка: Guliver/Getty Images

Дъщерята на румънския крал в изгнание Михай Първи - Ирина и нейният съпруг бяха осъдени условно на лишаване от свобода и тежка глоба за организиране на незаконен бой с петли в ранчото си в американския щат Орегон, съобщава Ройтерс.

Щатските власти задържаха жената през август миналата година. Според следствието, 61-годишната Ирина Уокър и нейният съпруг Джон Уесли Уокър през последната година и половина са организирали в ранчото си най-малко десет боеве с петли. Хората на Уокър вземали по 10 долара от зрителите на забраненото шоу, а онези, които желаят да участват със свой петел, плащали по 1000 долара.

Подсъдимите се съгласиха на сделка със следствието, в резултат на което прокуратурата оттеглили повдигнатите срещу тях допълнителни обвинения. Двойката бе осъдена условно на три години лишаване от свобода и глоба от 200 000 долара. За да платят глобата, съпрузите Уокър се съгласиха да продадат голяма част от имуществото му.

Помощник прокурор Стивън Пайфър каза, че властите са успели да пресекат незаконния бизнес, благодарение на информатори, които заснели случващото се в ранчото с помощта на скрити камери.

Ирина Уокър е дъщеря на румънския крал Михай и съпругата му - принцеса Анна Бурбон-Пармска, която е родена в Швейцария. Михай Първи два пъти е сядал на кралския трон, а през 1947 г., когато комунистическото правителство премахна монархията, бе принуден да емигрира от страната.

През 1987 г. 93-годишният крал в изгнание присъства на кръщенето на внучката си (дъщеря на Ирина) в Портланд, щата Орегон. Тогава Ирина носеше името Крюгер - на първия си съпруг, с когото развъждаше расови коне.

Източник: БГНЕС